Как да си направим кисело мляко у дома

01.11.2013
0
10702

Лесно e и става много вкусно!

Сварявате 2 л, най-добре домашно прясно мляко и го оставяте да се охлади до 42 градуса. Ако нямате термометър, топвате си малкия пръст и ако не пари – действате. В купа слагате 6 пълни лъжици хубаво кисело мляко и наливате малко от прясното мляко. Разбърквате, докато се получи гладка смес и я наливате в съда. Разбърквате добре отново, похлупвате и завивате с топло одеало, най-добре родопско. След 3 часа проверявате дали е готово, ако не, оставяте още поне за час. Имайте предвид, че много от киселите млека на пазара не са с добро качесто и е възможно да не се осъществи заквасването, затова избирайте внимателно.

Pinterest


Коментари (0)



Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта