Когато вкусът срещна аромата...

19.04.2016
0
99878

В началото на пролетта, когато цветята започват да разцъфват и да разпръскват аромата си, се проведе чувственa среща между вкуса и аромата.

Домакин беше ароматът – френски – от Yves Rocher, а мястото на срещата бе стратегическо избрано, красиво и много подходящо за събитието – панорамата на хотел Sense в София.

Гост беше вкусът – българският – от Бон Апети, с Лора и Стоян, които поднесоха като подарък тематични кулинарни изкушения.

Домакините на събитието – Енри Бернар Бедоан (от централния офис на марката) и Антоанета Карамунчева (бранд мениджър за България) представиха новата линия Les Plaisirs Nature на Yves Rocher, която ще се предлага в търговската мрежа от месец май.

Произведено във Франция
Първите продукти на растителна основа Yves Rocher са създадени през 1959 г, в родното село на г-н Ив Роше – Ла Гасии (в Бретан, Северна Франция). Основаната от него едноименна компания се развива изключително бързо и след 3 години отваря първия си магазин.
Днес Yves Rocher има представителства на 5 континента, а фирмените подукти се предлагат в повече от 88 страни, с над 4500 магазина и салони за красота. Марката Yves Rocher е единствена по рода си, защото изучава всеки аспект от своята дейност: земеделие, природни и научни изследвания на растенията, разработване на иновативни активни съставки, формули, суровини, производство, опаковане, транспорт и дистрибуция по целия свят.

Стилна храна с елегантен аромат 
Лора и Стоян от Бон Апети предложиха на гостите на събитието десерти, в които са включени водещите ароматни комбинации от най-новата колекция Les Plaisirs Nature на Yves Rocher.

Лавандулов макарон с крем къпина
Лилави, нежни целувки – крехки, леки и въздушни. Цветът подсказва, ароматът не може да се сбърка... на къпина и лавандула.

Малинов крем с мента
Тя е секси. Тя е закачлива. А свежестта на билката я прави още по-игрива. Опитайте комбинацията от ... мента и малина.

Чийзкейк с манго и кориандър
Неповторим, силен аромат и плодов вкус на праскова и ананас. Поддържащата роля се пада на леко сладка и малко пикантна подправка, позната ни от коледните сладки – за перфектното партньорство на манго с кориандър.

Малки тарталети с лимон и мандарини
Тя е с плодов, сладък вкус, а той е кисело-стипчив. Докоснете се до пълната хармония между лимон и мандарина.

Ванилова панакота с крем англез
Божествено усещане за романтика с аромат на празник, допълнен от уюта в нежната прегръдка на ванилията.

Кейк трес лечес с кокос и меренг
Малък остров с безкраен бял плаж и лазурно море – такава картина може да има единствено вкус на … кокос.



Коментари (0)

150 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: