Колко дълго са свежи, свежите подправки

04.07.2013
0
100371

Повечето пресни зелени подправки започват да губят качествата си в момента на откъсването. Добре е да ги използвате колкото се може по-бързо. Ако това не е възможно, ги потопете във вода като цветя и ги оставете за не повече от 5 дни на светло, но не и слънчево място в дома. Тогава започват необратими процеси, които водят до загуба на свойствата и аромата на подправките. Хладилникът поддържа влажна среда, което ускорява процесът на гниене и не е добър вариант за съхранение. Дори вълшебните херметически съдове от медицинска пластмаса не дават перфектни резултати. Затова режете и подправяйте веднага!



Коментари (0)

107 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: