Черешов пай

Дата: 07.06.2002
Източник: Бон Апети
 Черешов пай
 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г маргарин
50 г масло
5-6 с. л. вода
1 кг череши
200 г захар
2-3 с. л. нишесте
1 с. л. лимонов сок
1-2 капки бадемова есехция
 

Начин на приготвяне:
1
 Черешов пайОт изброените продукти се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да отлежи 15-20 минути.
2
 Черешов пай 2Черешите се поставят в купа, изсипва се захарта, добавят се нишестето, лимоновият сок и бадемовата есенция и хубаво се разбърква.
3
 Черешов пай 3Малко парче от тестото се отделя за украса. Останалата част се разточва на тънък лист, който трябва да е по-голям от диаметъра на тавата.
4
 Черешов пай 4Тестото се поставя в тавата, внимателно се притиска с пръсти и стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката.
5
 Черешов пай 5Отделеното за украса тесто се разточва, от него се изрязват лентички и се подреждат върху плънката от череши.
6
 Черешов пай 6Първите 30 минути паят се пече на най-ниското ниво на фурната при температура 220 градуса. След това се премества в средата и се пече още 30 минути на 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта