Канелони с пиле

Дата: 12.08.2002
Източник: Бон Апети
 Канелони с пиле
 
Необходими продукти:
300 г брашно
2-3 филии хляб
2 клонки магданоз
1/2 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. л. индийско орехче
сол
500 мл прясно мляко
50 г масло
1 с. л. брашно
1 скилидка чесън
1 глава лук
3 яйца
1/2 глава лук
1/2 морков
1 клонка целина
1 с. л. зехтин
сол
1/2 сварено пиле
2 печени червени чушки
сол
 

Начин на приготвяне:
1
 Канелони с пилеОмесва се лепкаво тесто, поръсва се с брашно и се оставя да отлежи.
2
 Канелони с пиле 2Тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват правоъгълници. Поставят се в подсолена кипяща вода за 2-3 минути и се отцеждат върху чиста кухненска кърпа.
3
 Канелони с пиле 3Пилето се вари с лука, моркова и целината около 30 минути. След това се почиства от кожата и костите.
4
 Канелони с пиле 4Месото, лукът, чушките, чесънът, магданозът, солта и индийското орехче се смилат до получаването на гъст пастет. Хлябът се накисва в млякото, слага се в пастета и се разбърква, докато се смесят добре.
5
 Канелони с пиле 5Във всеки правоъгълник се поставя от плънката, навиват се рулца и се подреждат в намазнена тава.
6
 Канелони с пиле 6Приготвя се сосът, като брашното се запържва в масло, разрежда се с мляко, посолява се и се вари няколко минути, докато се сгъсти леко. Рулцата се заливат със соса, поръсват се обилно с кашкавал и се пекат при температура 200-220 градуса, докато се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта