Пилешко филе със спанак

Дата: 24.01.2012
Източник: Бон Апети
 Пилешко филе със спанак
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе (около 400 г)
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 мл пилешки бульон
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
400 г замразен спанак
150 г извара
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
 Пилешко филе със спанак
Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер и се разрязват надве, на тънки филии, за да се сготвят по-лесно.


2
 Пилешко филе със спанак 2
Зехтинът се загрява в тиган и филетата се запържват до златисто, от двете страни. Прибавят се смачканите скилидки чесън.


3
 Пилешко филе със спанак 3
Когато месото се запържи се деглазира с виното, налива се бульонът и се добавя маслото. Омекналите филета се изваждат, а сосът се оставя да се редуцира.


4
 Пилешко филе със спанак 4
Спанакът, предварително размразен,  се отцежда от водата.


5
 Пилешко филе със спанак 5
Зехтинът за гарнитурата се сгорещява и в него се запържва наситнения чесън. Слага се спанакът и се задушава за кратко, за да запази цвета си. Овкусява се сол и черен пипер, добавя се изварата и се разбърква.


6
 Пилешко филе със спанак 6
Филетата се сервират със спаначената гарнитура и се заливат с редуцирания сос.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
Страхотна комнинация. Мн допадна на всички у дома
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта