Роте грюце

Дата: 15.11.2011
Източник: Бон Апети
 Роте грюце
 
Необходими продукти:
400–450 г замразени горски плодове
2 с. л. царевично нишесте
3 с. л. захар
200 мл сок от касис
100 мл сладко десертно вино
2 щипки канела
за соса:
250 мл готварска сметана
3 с. л. захар
3 жълтъка
1 шушулка ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
 Роте грюце
Червеното вино, захарта и сокът от касис се слагат в съд на котлона да кипнат.


2
 Роте грюце 2
Нишестето се разтваря в малко вода и се добавя към врящата смес, оставя се да кипне и силата на огъня се намалява.


3
 Роте грюце 3
Прибавят се плодовете и се оставят да поемат от соса, без да се бърка често.


4
 Роте грюце 4
Когато се сгъсти, съдът се сваля от котлона и се прибавя канелата. Разбърква се много внимателно и се налива в купички. Оставя се да се охлади.


5
 Роте грюце 5
Сметаната, захарта и шушулката ванилия, цепната на половина, се загряват. Щом кипнат, ванилията се отстранява, а сосът се прибавя към жълтъците при непрекъснато бъркане.


6
 Роте грюце 6
Съдът се връща на котлона, на умерена температура, докато сместа леко се сгъсти. Плодовете се поднасят с ваниловия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2015
Роте грюце Това е най елегантния и вкусен сладкиш ! Великолепие !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта