Желе от чушки

В американската кухня желето задължително трябва да е бистро, прозрачно. Приготвят го от сока на подсладени плодове или зеленчуци. В нашия случай това са два вида чушки - сладки и люти
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 големи червени калифорнийски чушки
4 люти чушки
400 г захар
300 мл бял винен оцет
1 пакетче добавка за консервиране (25 г)

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
 Желе от чушки

Чушките се почистват, нарязват се наедро и се пюрират в чопър.

 


2
 Желе от чушки 2

Пюрето се прецежда през марля, като се изстисква добре. Течността се сипва в тенджера, а самите чушки не се ползват. Налива се оцета.

 


3
 Желе от чушки 3

Сипват се 2 с. л. от захарта и добавката за консервиране. Щом кипне, се прибавя останалата захар, оставя се за 5 минути на котлона, като се бърка периодично и се отпенва.

 


4
 Желе от чушки 4

Налива се в буркан, затваря се и се оставя да се охлади. Желето се поднася върху препечена филийка, с месо и варени яйца, използва се за овкусяване на салати и др. .

 



Съвет: Тази смес може да престои 2 месеца в буркан в хладилник.


От тези продукти се получава количество желе за 1 буркан от 400 мл.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: