17 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Барамунди с пресни картофи

Дата: 05.07.2013

Предложение от Стоян как да поднесете печено филе от риба с гарнитура от зеленчуци и ароматно прошуто

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:


2 риби барамунди
500 г пресни картофи
1 глава резене
1 глава лук
8 скилидки чесън
60 мл зехтин „Помаче“
40 мл зехтин „Екстра върджин“
3 стръка розмарин
сол и черен пипер
60 г прошуто крудо
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/11.jpg

Рибата се слага в голям плик и се почиства от люспите с помощта на белачка.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/21.jpg

След това се отстраняват вътрешностите и се измива много добре. Главите се отстраняват. Филетира се, а от страната с кожата се правят няколко разреза.

 


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/31.jpg

Филетата се поставят с кожата надолу в тава с пергаментова хартия, заливат се със зехтина „Екстра върджин“, овкусяват се със сол и черен пипер. Върху тях се слагат 4 смачкани скилидки чесън и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 7 минути.

 


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/41.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/41.jpg

Картофите се измиват, нарязват надве, по-големите – на четири, най-малките се оставят цели. Пържат се в 40 мл сгорещен зехтин „Помаче“ наведнъж, под капак, като периодично се разбъркват.

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/51.jpg

Резенето и лукът се нарязват на полумесеци. Останалите 4 скилидки чесън се смачкват.

 


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/61.jpg

Готовите картофи се изваждат в голяма купа. Със салфетка се почистват  прегорелите малки парченца от картофи в съда. Налива се останалият зехтин „Помаче“ и се запържват резенето, лукът и чесънът. Прибавя се наситнен стрък розмарин.

 


7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/71.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/71.jpg

Картофите се посоляват и към тях се сипват запържените зеленчуци.  Разбърква се.

 


8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/81.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/81.jpg

Рибата се сервира с картофите, отгоре се поставя накъсаното прошуто и се украсява с по един стрък розмарин. По желание се полива със зехтин „Екстра върджин“ и със сок от лимон.



Подобни рецепти:

Compare

Риба треска с орехов сос

Compare

Сьомга в сос от пенливо вино

Compare

Скариди с доматен сос

Compare

Печена риба с домати и маслини







Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
17 ДУШИ ОНЛАЙН
Dilyana Mihova се регистрира в сайта.
Кристина се регистрира в сайта.
Emil Mixailov се регистрира в сайта.
Lisa M Roy се регистрира в сайта.
Danny Pavlova се регистрира в сайта.
Denitsa Meteva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Пай с пилешко и праз
Рози написа резюме към Пай с пилешко и праз
зорница се регистрира в сайта.
гергана се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Тортила с бабек
Plamena Nikolova написа резюме към Тортила с бабек
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки