46 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Барамунди с пресни картофи

Дата: 05.07.2013

Предложение от Стоян как да поднесете печено филе от риба с гарнитура от зеленчуци и ароматно прошуто

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:


2 риби барамунди
500 г пресни картофи
1 глава резене
1 глава лук
8 скилидки чесън
60 мл зехтин „Помаче“
40 мл зехтин „Екстра върджин“
3 стръка розмарин
сол и черен пипер
60 г прошуто крудо
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/11.jpg

Рибата се слага в голям плик и се почиства от люспите с помощта на белачка.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/21.jpg

След това се отстраняват вътрешностите и се измива много добре. Главите се отстраняват. Филетира се, а от страната с кожата се правят няколко разреза.

 


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/31.jpg

Филетата се поставят с кожата надолу в тава с пергаментова хартия, заливат се със зехтина „Екстра върджин“, овкусяват се със сол и черен пипер. Върху тях се слагат 4 смачкани скилидки чесън и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 7 минути.

 


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/41.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/41.jpg

Картофите се измиват, нарязват надве, по-големите – на четири, най-малките се оставят цели. Пържат се в 40 мл сгорещен зехтин „Помаче“ наведнъж, под капак, като периодично се разбъркват.

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/51.jpg

Резенето и лукът се нарязват на полумесеци. Останалите 4 скилидки чесън се смачкват.

 


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/61.jpg

Готовите картофи се изваждат в голяма купа. Със салфетка се почистват  прегорелите малки парченца от картофи в съда. Налива се останалият зехтин „Помаче“ и се запържват резенето, лукът и чесънът. Прибавя се наситнен стрък розмарин.

 


7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/71.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/71.jpg

Картофите се посоляват и към тях се сипват запържените зеленчуци.  Разбърква се.

 


8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/81.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8029/steps/81.jpg

Рибата се сервира с картофите, отгоре се поставя накъсаното прошуто и се украсява с по един стрък розмарин. По желание се полива със зехтин „Екстра върджин“ и със сок от лимон.



Подобни рецепти:

Compare

Риба треска с орехов сос

Compare

Сьомга в сос от пенливо вино

Compare

Скариди с доматен сос

Compare

Печена риба с домати и маслини

Рецепти с любими продукти

Compare
Compare






Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:






Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
46 ДУШИ ОНЛАЙН
Янцислав Господинов се регистрира в сайта.
Yana Borisova се регистрира в сайта.
Nina Ivanova се регистрира в сайта.
Vesa Pastarmadjieva коментира рецептата Катмeрлии
Vesa Pastarmadjieva написа резюме към Катмeрлии
Vesa Pastarmadjieva коментира рецептата Порклот
Vesa Pastarmadjieva написа резюме към Порклот
Ивелина Спасова написа резюме към Мусака
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки