Бретцели с бира

Дата: 16.07.2013

Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:

250 г брашно
10 г суха мая
1 1/2 ч. л. захар
130 мл тъмна бира
за глазиране:
1 яйце
1 с. л. тъмна бира
сусам
 

Начин на приготвяне:

1


Mаята се разтваря в бирата заедно със захарта. Поръсва се малко брашно и се оставя да шупне.

 


2


После се изсипва в купа при останалото брашно.

 


3


Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса за 15–20 минути.

 


4


След това се разделя на 8 части и от тях се оформят фитили. Краищата им се сгъват така, че да се получат брецели.

 


5


Поставят се в тава с пергаментова хартия и се намазват с предварително разбитите жълтък и бира за глазурата.  Поръсват се със сусам. Оставят се за 20 минути, да починат.

 


6


Пекат се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като в нея се слага и  купа със вода.

 


Подобни рецепти:

Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2014
Станаха страхотни и със светла бира, но им добавих 1/2 ч.л. сол.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Красимира публикува рецептата Солени еклери с хайвер
didka публикува рецептата Реване
Nevena Tsanova коментира рецептата Домашна гранола
Таня публикува рецептата Пълнен хляб
Margarita Stefanova се регистрира в сайта.
Бояна се регистрира в сайта.
Вероника публикува рецептата Медено изкушение
Боряна коментира рецептата Пащицада
Jhudora коментира рецептата Тарт със спанак и качамак
Yuli Dimov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки