Бретцели с бира

Дата: 30.06.2015

Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:

250 г брашно
10 г суха мая
1 1/2 ч. л. захар
130 мл тъмна бира
за глазиране:
1 яйце
1 с. л. тъмна бира
сусам
 

Начин на приготвяне:

1

Mаята се разтваря в бирата заедно със захарта. Поръсва се малко брашно и се оставя да шупне.

 


2

После се изсипва в купа при останалото брашно.

 


3

Замесва се меко и еластично тесто и се оставя да втаса за 15–20 минути.

 


4

След това се разделя на 8 части и от тях се оформят фитили. Краищата им се сгъват така, че да се получат брецели.

 


5

Поставят се в тава с пергаментова хартия и се намазват с предварително разбитите жълтък и бира за глазурата.  Поръсват се със сусам. Оставят се за 20 минути, да починат.

 


6

Пекат се за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, като в нея се слага и  купа със вода.

 


Подобни рецепти:

Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
И аз ги направих със светла бира,но не се справих много добре с оформянето.Важното е,че станаха вкусни.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.07.2014
Станаха страхотни и със светла бира, но им добавих 1/2 ч.л. сол.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
Evgeniq Nakova публикува рецептата Тирамису
Гергана Ветова публикува рецептата Ягодова целувка
Борислава Александрова се регистрира в сайта.
Emalena Nikolova се регистрира в сайта.
Калина се регистрира в сайта.
Galina Va Va се регистрира в сайта.
Теодор Згуровски се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки