274 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Филе от пъстърва

Дата: 08.02.2010

поднесено върху доматено рагу, магданозена емулсия и доматено кули
Филе от пъстърва
 

Необходими продукти:


1 пъстърва средно голяма
2 с. л. зехтин
3 с. л. зеленчуков бульон
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол
2 домата
1/3 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. масло
1/4 ч. л. сол
1 връзка магданоз
1/4 ч. л. сол
4–5 чери доматчета за украса
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сух риган
4 с. л. лимонов сок
1 с. л. ситно нарязан магданоз
1/4 ч. л. сол
1 голям домат
1 с. л. зехтин
2 с. л. зеленчуков бульон
1 щипка захар
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24882.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24882.jpg
Рибата се филетира и всяко филе се нарязва на 3 равни части.
2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24883.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24883.jpg
Приготвя се маринатата, като се смесят всички съставки. Рибата трябва да отлежи в нея около 30 минути.
3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24886.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24886.jpg
Доматеното рагу се приготвя, като се запържва в сгорещеното масло едро нарязаният лук до златистокафяво, добавя се скълцаният чесън, обелените и нарязани на кубчета домати, солта и захарта. На силен огън се задушава 5–8 минути, докато се сгъсти.
4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24888.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24888.jpg
За доматеното кули доматът се поставя за 20 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, след това се обелва и се пасира заедно с останалите съставки. Сместа се претрива през гевгир (трябва да бъде гъста). Подправя се със сол и пипер. В тавичката, в която са печени доматите, се поставят чери доматчетата и се пекат 2–3 минути.
5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24889.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24889.jpg
Част от магданоза за емулсията се отделя за украса, а останалият се пасира в блендер заедно с останалите посочени продукти. Ако е необходимо, сместа се претрива през гевгир, за да не останат конци.
6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24890.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24890.jpg
Маринованата риба се пече на скара или в тиган, като се поставя първо с кожата отдолу. След около 5–7 минути се обръща, като периодично се маже с маринатата. Пече се още около 3 минути.
7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24891.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24891.jpg
В голяма чиния се оформят ивици от двата соса. По средата се поставя доматеното рагу.
8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24892.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24892.jpg
Отгоре се нарежда пъстървата, слагат се чери доматчетата и се украсява с отделения магданоз и резенче лимон

Подобни рецепти:

Compare

Сьомга „Холандес“ с гарнитура от пече...

Compare

Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата ...

Compare

Пъстърва по норвежки

Compare

Агнешки котлет с коричка от синьо сир...







Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:






Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
274 ДУШИ ОНЛАЙН
Desislava Milotinova написа резюме към Целувки
Бон Апети коментира рецептата Новогодишна пита
Радост публикува рецептата Тиквен чийзкейк без печене
Златка Маркова публикува рецептата Панирани калмари
Стелла Иванова написа резюме към Фъч
Анна Митева написа резюме към Леща яхния
Cornelia Filipova публикува рецептата Енергийни блокчета
Костадинка Братованова се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки