203 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Филе от пъстърва

Дата: 08.02.2010

поднесено върху доматено рагу, магданозена емулсия и доматено кули
Филе от пъстърва
 

Необходими продукти:


1 пъстърва средно голяма
2 с. л. зехтин
3 с. л. зеленчуков бульон
1 ч. л. лимонов сок
1 щипка сол
2 домата
1/3 глава лук
1 скилидка чесън
1 с. л. масло
1/4 ч. л. сол
1 връзка магданоз
1/4 ч. л. сол
4–5 чери доматчета за украса
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сух риган
4 с. л. лимонов сок
1 с. л. ситно нарязан магданоз
1/4 ч. л. сол
1 голям домат
1 с. л. зехтин
2 с. л. зеленчуков бульон
1 щипка захар
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24882.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24882.jpg
Рибата се филетира и всяко филе се нарязва на 3 равни части.
2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24883.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24883.jpg
Приготвя се маринатата, като се смесят всички съставки. Рибата трябва да отлежи в нея около 30 минути.
3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24886.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24886.jpg
Доматеното рагу се приготвя, като се запържва в сгорещеното масло едро нарязаният лук до златистокафяво, добавя се скълцаният чесън, обелените и нарязани на кубчета домати, солта и захарта. На силен огън се задушава 5–8 минути, докато се сгъсти.
4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24888.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24888.jpg
За доматеното кули доматът се поставя за 20 минути в сгорещена до 220 градуса фурна, след това се обелва и се пасира заедно с останалите съставки. Сместа се претрива през гевгир (трябва да бъде гъста). Подправя се със сол и пипер. В тавичката, в която са печени доматите, се поставят чери доматчетата и се пекат 2–3 минути.
5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24889.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24889.jpg
Част от магданоза за емулсията се отделя за украса, а останалият се пасира в блендер заедно с останалите посочени продукти. Ако е необходимо, сместа се претрива през гевгир, за да не останат конци.
6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24890.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24890.jpg
Маринованата риба се пече на скара или в тиган, като се поставя първо с кожата отдолу. След около 5–7 минути се обръща, като периодично се маже с маринатата. Пече се още около 3 минути.
7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24891.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24891.jpg
В голяма чиния се оформят ивици от двата соса. По средата се поставя доматеното рагу.
8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24892.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec4807/steps/step24892.jpg
Отгоре се нарежда пъстървата, слагат се чери доматчетата и се украсява с отделения магданоз и резенче лимон

Подобни рецепти:

Compare

Сьомга „Холандес“ с гарнитура от пече...

Compare

Сьомга на тиган с “Пад Тай” и салата ...

Compare

Хански шиш

Compare

Агнешки котлет с коричка от синьо сир...







Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
203 ДУШИ ОНЛАЙН
ивета колчакова се регистрира в сайта.
коце се регистрира в сайта.
Калина написа резюме към Вкусни свински ребърца
Величка Василева се регистрира в сайта.
Behie Sadulova се регистрира в сайта.
Diyana Dimova се регистрира в сайта.
софия се регистрира в сайта.
Тони Георгиеваа се регистрира в сайта.
Калина се регистрира в сайта.
Mimcho Vasileva се регистрира в сайта.
Росица Пенева се регистрира в сайта.
Emily Nikolova написа резюме към Запечена цикория
римка се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки