Картофи по канарски

Дата: 13.03.2014

Източник: Бон Апети
Картофи по канарски
 

Необходими продукти:

2 кг дребни пресни картофи
500 г морска сол
1 л вода
 

Начин на приготвяне:

1
Картофите се измиват, слагат се в тенджера и се покриват с водата и солта. Готвят се на слаб огън до готовност.
2
След това течноста се остранява, а картофите се връщат на огъня, под капак, за да изсъхнат и да придобият ароматна коричка.

Подобни рецепти:

Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
картофите нетрябва да са пресни, защото поемат солта и е невъзможно да ги хапнеш.Старите картофи поемат малко от солта, а обвивката поема голямото количество сол, при което се набръква.Рецептата реално се казва \"пататас аругас\" или преведено \"набръчкани картофи\".
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Получиха се много добре :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тодор Малинов се регистрира в сайта.
ангелина узунова се регистрира в сайта.
Ивайло Иванов коментира рецептата Яйца “Бенедикт”
Ивайло Иванов се регистрира в сайта.
Нуша Райкова се регистрира в сайта.
Деница коментира рецептата Шоколадов хляб
Yoana K. коментира рецептата Домашна питка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки