94 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Кюфтета с доматен сос на фурна

Дата: 28.02.2013

Лесни за приготвяне, с италиански привкус
Кюфтета с доматен сос на фурна
 

Необходими продукти:

за доматеният сос:
700 г пасирани домати от консерва
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
1/2 ч. л. сухо чили
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
за кюфтетата:
500 г кайма смес
4 филийки хляб
1 яйце
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 ч. ч. сирене „Рикота”
100 г сирене „Пармезан”
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/11.jpg

В касерола се загрява олиото за доматеният сос. Добавят се лукът и чесънът, нарязани наситно и след като се запържат леко, се поръсва чилито.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/21.jpg

После се слага доматеният концентрат и след него доматите. Овкусява се със сол, черен пипер и щипка захар. Оставя се да къкри, докато се сгъсти.

 

 


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/Montaj1_11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/Montaj1_11.jpg

Лукът и чесънът за кюфтетата се нарязват наситно. Хлябът се прави на трохи в чопър.

 

 


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/31.jpg

В купа се смесват лукът, чесънът, каймата, трохите, настърганият пармезан, яйцето и рикотата и се разбърква с ръце, като се овкусява със сол и черен пипер.

 

 

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/51.jpg

Правят се 12 кюфтета. Подреждат се в тава, намазана със зехтин, и се слагат във фурната. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, без вентилатор, за 40 минути.

 

 


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7686/steps/61.jpg

След това се налива сосът. Пече се още 15  минути на 200 градуса, с вентилатор.

 



Подобни рецепти:

Compare

Телешко „Уелингтън”

Compare

Свинско бонфиле с гъбен сос и ориз

Compare

Южняшко пиле пилаф

Compare

Пуешко под тънка картофена коричка




Изпрати
лично съобщение
Публикувано на 13.09.2013 от Бон Апети

Можете да добавите малко вода и вместо да запържвате продуктите - да ги задушите. После ще чакаме да споделите мнението си с нас :)
Изпрати
лично съобщение
Публикувано на 13.09.2013 от Цецка Кънчева

Рецептата ми хареса.Знам, че сигурно вкуса ще се промени, но може ли да не запържвам продуктите ? имам проблеми със стомаха и не мога да ям пържено.
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Бон Апети

Учуди ни, че фурната ти е само с вентилатор! Тогава намали посочените храдуса с 20. Всяка подправка променя вкуса, това й е смисъла :)
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от пепчето

мога ли да сложа подходяща подправка на кюфтетата?ще се смени ли вкуса?
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от пепчето

фурната ми е само с вентилатор!какво да правя в случая?



Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
94 ДУШИ ОНЛАЙН
Митрева се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Veli77 се регистрира в сайта.
Bubba коментира рецептата Мароканска баница
Mon Ni се регистрира в сайта.
Brett Jones се регистрира в сайта.
Маргарита написа резюме към Круши в мед
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки