243 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Нахутени кюфтета с джинджифил

Дата: 14.03.2013

Ароматни, хрупкави, идеални за тези, които искат да починат от месото
Нахутени кюфтета с джинджифил
 

Необходими продукти:


2 консерви нахут (по 400 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 яйце
50 г галета „Панко“
40 г галета
1 с. л. олио
1 с. л. сусам
1/2 ч. л. сух кориандър
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. олио за пържене
за соса:
400 г кисело мляко
1 голяма глава лук
1 с. л. паста червено къри
1 с. л. олио
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/11.jpg

Лукът, зеления лук, чесънът и магданозът се нарязват. Смилат се в чопър заедно с нахута, олиото и сусама.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/21.jpg

Към сместа се добавя настърганият джинджифил, овкусява се със сол, черен пипер, кориандъра и се уплътнява с галетата. Прибавя се яйцето и отново се разбива.

 


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/31.jpg

Оформят се 12 кюфтета, поставят се в тава, на дъното на която има галета „Панко“, за да не залепват, и се прибират в хладилника за 20 минути.

 


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/41.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/41.jpg

След това се овалват в галетата „Панко“ и се пържат в съд се незалепващо покритие с олиото за пържене,  за кратко. После се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути.

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/51.jpg

Лукът за соса се нарязва наситно и се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се паста червено къри и се дърпа от котлона. Смесва се киселото мляко и се разбърква.

 


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7725/steps/61.jpg

Кюфтетата се поднасят със соса.



Подобни рецепти:

Compare

Славянски гювеч

Compare

Пълнени чушки със сирене и киноа

Compare

Гъбени кюфтета с морковен сос

април
29
Compare

Бобен кейк (Мой-мой)

Рецепти с любими продукти

Compare
Compare






Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
243 ДУШИ ОНЛАЙН
Владимир коментира рецептата Паста със сос „Карузо”
Владислав публикува рецептата Соленки
Веселка се регистрира в сайта.
Валентин се регистрира в сайта.
Nedi Aleksi се регистрира в сайта.
Георги Арнаудов се регистрира в сайта.
кристина написа резюме към Мъфини с кайсии
Ralitza Kovacheva се регистрира в сайта.
Mariyan Pirpirov се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки