Нахутени кюфтета с джинджифил

Дата: 14.03.2013

Източник: Бон Апети
Нахутени кюфтета с джинджифил
 

Необходими продукти:

2 консерви нахут (по 400 г)
1 глава лук
2 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
2 стръка пресен лук
1 яйце
50 г галета „Панко“
40 г галета
1 с. л. олио
1 с. л. сусам
1/2 ч. л. сух кориандър
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. олио за пържене
за соса:
400 г кисело мляко
1 голяма глава лук
1 с. л. паста червено къри
1 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:

1

Лукът, зеления лук, чесънът и магданозът се нарязват. Смилат се в чопър заедно с нахута, олиото и сусама.

 


2

Към сместа се добавя настърганият джинджифил, овкусява се със сол, черен пипер, кориандъра и се уплътнява с галетата. Прибавя се яйцето и отново се разбива.

 


3

Оформят се 12 кюфтета, поставят се в тава, на дъното на която има галета „Панко“, за да не залепват, и се прибират в хладилника за 20 минути.

 


4

След това се овалват в галетата „Панко“ и се пържат в съд се незалепващо покритие с олиото за пържене,  за кратко. После се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути.

 


5

Лукът за соса се нарязва наситно и се запържва в олиото, докато омекне. Добавя се паста червено къри и се дърпа от котлона. Смесва се киселото мляко и се разбърква.

 


6

Кюфтетата се поднасят със соса.


Подобни рецепти:

Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2014
Много вкусни се получиха. Нахута го сварих аз, за час в тенджерата под налягане. После посъкратих процедурата, изстудих сместа в хладилник, изпържих и опекох.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
Зорница Седефчев се регистрира в сайта.
Tania Al Kyrdi коментира рецептата Панирано халуми със сусам
Aksiniya Vladimirova се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Сандвичи Крок Мосю
Джулия се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Понички
Дени се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки