49 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Новогодишна пита

Дата: 31.12.2012

На всеки празник е добре да се поднесе и домашно проготвена пита. Ето една идея за новогодишната нощ
 

Необходими продукти:


1 кг брашно
4 яйца
400 мл прясно мляко
250 г свинска мас
1 кубче мая (42 г)
1 щипка сол
1/2 с. л. захар
1 жълтък за намазване
1 с. л. сусам за поръсване
1 с. л. мак за поръсване
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/11.jpg

В  100 мл от топлото мляко се разтваря маята със захарта. Поръсва се щипка брашно и се оставя да шупне.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/21.jpg

Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се слагат яйцата, млякото, шупналата мая и половината от разтопената мас.

 


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/31.jpg

С намазнени с мас ръце се замесва меко тесто. Прехвърля се в намазнена чиста купа и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/41.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/41.jpg

Тестото се накъсва на 16 топки. Всяка от тях се прави на фитил.

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/51.jpg

Оформят се възли, като фитилите се връзват и краищата се прегъват отдолу.


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/61.jpg

Подреждат се в намазана с мас тава. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

 


7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/71.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/71.jpg

Питата се намазва с разбит жълтък с останалата свинска мас, поръсва се със сусама и мака и се оставя отново да втаса.

 


8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/81.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec7425/steps/81.jpg

Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, до зачервяване – за 40 минути. Оставя се да се охлади върху скара, за да не се овлажнява, после се поднася.



Подобни рецепти:

Compare

Сусамени питки

Compare

Кашкавалки

Compare

Погача

Compare

Катмeрлии




Изпрати
лично съобщение
Публикувано на 23.12.2013 от Теодора

Страхотна пита. Благодаря , че сте показали как се правят възлите, досега само съм се чудела как става, но никъде не видях. Адмирации :)



Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
49 ДУШИ ОНЛАЙН
Yoana K. написа резюме към Бретцели с бира
Semeistvo Petkovi написа резюме към Малинов шейк
Miroslava Nikolova Budakova се регистрира в сайта.
Калин Асенов се регистрира в сайта.
Iordanka Angelova се регистрира в сайта.
Нина Грозева се регистрира в сайта.
Ивелина публикува рецептата Милинки със сирене
Magdalena Dimitrova се регистрира в сайта.
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки