44 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Пълнени сушени чушки с булгур и маслини

Дата: 17.12.2013

Има една група храни, без които трапезата на Бъдни вечер е непълна. Такива са пълнените сушени чушки - ето една по-нетрадиционна, но не по-малко вкусна плънка

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:


1 пакет сушени чушки (около 12 броя)
50 г сушени домати от буркан
150 г маслини „Каламата“
150 г зелени маслини без костилки
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. доматен концентрат
250 г булгур (едър с варене)
1 връзка копър
1 връзка магданоз
100 мл олио
черен пипер на вкус
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_101.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_101.jpg
Сушените чушки се заливат с вряла вода и се оставят да омекнат.
2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_11.jpg
Лукът и чесънът се наситняват. Маслините „Каламата“ се почистват от костилките и заедно със зелените маслини се нарязват. Сушените домати се накълцват. Лукът и чесънът се запържват в 60 мл от олиото, към тях се добавят двата вида маслини, сушените домати и се запържват закратко.

3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_71.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_71.jpg
Слагат се доматеният концентрат и булгурът, наливат се 600 мл вода или зеленчуков бульон и се добавят измитите и наситнени копър и магданоз заедно с дръжките. Овкусява се с черен пипер.
4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_111.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_111.jpg
Щом булгурът набъбне, се оттегля от огъня. Попарените червени чушки се отцеждат от водата и се пълнят с ароматната смес.

5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_131.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_131.jpg
Подреждат се в гювеч, сипват се 250 мл вода, чушките се поливат с останалото олио и гювечът се похлупва.
6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_151.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8953/steps/Montaj1_151.jpg
Пекат се в незагрята фурна на 220 градуса с вентилатор за около 40 минути.

Подобни рецепти:

Compare

Печено от леща

Compare

Зелеви сарми със счукан боб

Compare

Лозови сарми с булгур и леща

Compare

Черен боб с ориз „Гайо пинто”







Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
44 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергина се регистрира в сайта.
Иво Ки коментира рецептата Ориз с риба тон
Белослава Гюрова написа резюме към Кашкавалки
nedys написа резюме към Каубойски спагети
валя се регистрира в сайта.
Петя се регистрира в сайта.
Мариян Трифонов се регистрира в сайта.
Ilona Stefanova се регистрира в сайта.
Зорница се регистрира в сайта.
Love Mira коментира рецептата Ориз с риба тон
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки