Пилешки дробчета с грах и ориз

Дата: 21.02.2008

Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:

500 г пилешки дробчета
брашно за паниране
1/2 ч. л. чубрица
2-3 ч. л. соев сос
5 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2-3 стерилизирани домата
250 г грах
300 г ориз
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:

1
Лукът се нарязва наситно и се задушава около 3 минути в нагорещеното олио.
2
Прибавя се оризът и след 1-2 минути се слагат обелените и намачкани домати.
3
Сипва се топла вода и се посолява, след което се добавя грахът.
4
Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер, сол и чубрица, след което се овалват в брашно и се пържат по 1 минута от всяка страна в нагорещено олио.
5
Сместа с ориза и граха се прехвърля в тава.
6
Добавят се изпържените дробчета.
7
Ястието се поръсва с наситнен магданоз и се пече около 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Подобни рецепти:

Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
Петко Станев се регистрира в сайта.
Гергана Цветкова се регистрира в сайта.
Yulia Karaliyska коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Златка Чепишема се регистрира в сайта.
Desi Ivanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки