Пилешки дробчета с грах и ориз

Дата: 21.02.2008

Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:

500 г пилешки дробчета
брашно за паниране
1/2 ч. л. чубрица
2-3 ч. л. соев сос
5 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2-3 стерилизирани домата
250 г грах
300 г ориз
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:

1

Лукът се нарязва наситно и се задушава около 3 минути в нагорещеното олио.
2

Прибавя се оризът и след 1-2 минути се слагат обелените и намачкани домати.
3

Сипва се топла вода и се посолява, след което се добавя грахът.
4

Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер, сол и чубрица, след което се овалват в брашно и се пържат по 1 минута от всяка страна в нагорещено олио.
5

Сместа с ориза и граха се прехвърля в тава.
6

Добавят се изпържените дробчета.
7

Ястието се поръсва с наситнен магданоз и се пече около 30 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.

Подобни рецепти:

Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


299 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Vodenicharov се регистрира в сайта.
Sisi Russeva се регистрира в сайта.
Яница коментира рецептата Паста с бекон и грах
Desislava Ivanova се регистрира в сайта.
Хриси се регистрира в сайта.
Илияна коментира рецептата Магданозени кюфтенца
Gergana Kurteva се регистрира в сайта.
Kal In се регистрира в сайта.
Калина се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
ВИДЕО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки