Турско реване

Дата: 28.06.2005

Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 

Необходими продукти:

250 г грис
1 1/2 ч. ч. студена вода
2 ч. ч. захар
кората от 1 лимон
1 щипка сол
6 яйца
50 г масло
50 г брашно
100 г бадеми
250 г захар
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:

1

Бадемите се поливат с 1 чаша вода, варят се 1 минута, обелват се и се смилат.
2

Жълтъците се разбиват заедно със захарта и лимоновата кора, докато се получи пухкава смес. Добавят се пресятото брашно, грисът, смлените бадеми, разтопеното и охладено масло.
3

Прибавят се разбитите на сняг белтъци и сол. Разбърква се добре и сместа се излива в намазнена и набрашнена тава. Пече се 45-60 минути при температура 160-180 градуса.
4

Сиропът се приготвя, като захарта и лимоновият сок се варят във водата 10 минути. Докато е още горещ, сиропът се полива върху горещия сладкиш. Десертът се поднася охладен.

Подобни рецепти:

Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Anna Kazanmasheva коментира рецептата Торта „Шварцвалд“
Даниела се регистрира в сайта.
Julian Vasilev Vasilev се регистрира в сайта.
Denitsa Ilieva се регистрира в сайта.
Yv Eta се регистрира в сайта.
Петя Пеева се регистрира в сайта.
Невена се регистрира в сайта.
Denitsa Iokitch се регистрира в сайта.
Деница Великова се регистрира в сайта.
Ávila Pereira се регистрира в сайта.
Таня коментира рецептата Никулденски шаран
ЛЮБОПИТНО
ВИДЕО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки