60 ДУШИ ОНЛАЙН
Вход Регистрирай се
 
 
 
Е-поща:
Парола:
Запомни ме
Забравена парола

Ябълкова торта с овесени ядки

Дата: 28.02.2012

Много лека, диетична и с класически аромат на ябълки и канела
Ябълкова торта с овесени ядки
 

Необходими продукти:

за блата:
1 ч. ч. овесени ядки
1 1/2 ч. ч пълнозърнесто брашно
2 яйца
50 г кафява захар
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка канела
за крема:
600 г цедено кисело мляко
6 с. л. мед
25 г какао за поръсване
за ябълките:
3 зелени ябълки
50 г кафява захар
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/11.jpg

Овесените ядки се заливат с горещото мляко и се оставят леко да набъбнат.

 


2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/21.jpg

В купа се смесват останалите съставки за блата и се разбърква. Накрая се прибавят и овесените ядки.


3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/31.jpg

Сместа се разпределя във форма за торта (26 см), покрита с хартия за печене и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.


4.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/41.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/41.jpg

Ябълките се обелват и настъргват. Към тях се добавят кафявата захар и канелата. Разбърква се, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника.

 


5.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/51.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/51.jpg

Цеденото кисело мляко се смесва с меда.


6.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/61.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/61.jpg

Когато блата е готов, се оставя да се охлади и хартията се отстранява.

 


7.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/71.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/71.jpg

Отгоре се разпределят ябълките, заедно с отделения сок (той ще напои блата). Притиска се добре с лъжица. Залива се с млечният крем.


8.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/81.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec6601/steps/81.jpg

Оставя се за 2 часа в хладилник и после се поръсва с какао.



Подобни рецепти:

Compare

Морковени бисквитки

Compare

Постен кейк със сладко

Compare

Бисквити „Бене”

Compare

Флан с кокос




Изпрати
лично съобщение
Публикувано на 14.10.2013 от Илияна Генева

И аз направих тортата но с един малък трик сложих желатин при цеденото мляко и стегна много добре стана страхотна торта
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Мерил

Направих тази торта за рождения си ден и всички много я харесаха.Много е вкусна,лека и горе-долу диетична.:)
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Бон Апети

Даниела, възможно е да не то хареса, както сама каза - въпрос на вкус. Относно това, че блата е жилав - той е от овесени ядки, а не от бяло брашно, няма как да е пухкав:) Снежа, проблемът е в млякото, не у теб. Йоррданка, експериментира - направи два блата,може да тои харсе повече. Истината е , че при нас тиртата се изчерпа изключително бързо :) може това да е
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Йорданка Карагеоргиева

И аз направих тортата и според ме ще се получи по-добре ако сместа за блата е по-рядка, за да стане по-мек и пухкав и да се напои от ябълките, вероятно трябва да се сложат наполовина от брашното и от овесените ядки
Изпрати
лично съобщение
Публикувано от Анастасия

Тортата има много добър замисъл, аз я направих и много ми хареса, но явно не се справих много добре с блата... може би малко го препекох и не можа да се напои.. освен това се поду повече в средата и съответно ябълките и крема слезнаха по ръбовете и най-дебелата част от блата остана с най-малко крем. Чудя се дали не е по-добре да се изпече на 2 пъти и да се сложи крем и ябълки между двата блата?



Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:

Добавянето на резюме носи още 5 точки:



Код за сигурност*:




Качи своя любима рецепта
и спечели 30 точки
60 ДУШИ ОНЛАЙН
НОВИНИ
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиКонтактиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки