Ябълкова торта с овесени ядки

Дата: 28.02.2012

Източник: Бон Апети
Ябълкова торта с овесени ядки
 

Необходими продукти:

за блата:
1 ч. ч. овесени ядки
1 1/2 ч. ч пълнозърнесто брашно
2 яйца
50 г кафява захар
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка канела
за крема:
600 г цедено кисело мляко
6 с. л. мед
25 г какао за поръсване
за ябълките:
3 зелени ябълки
50 г кафява захар
1 ч. л. канела

Начин на приготвяне:

1

Овесените ядки се заливат с горещото мляко и се оставят леко да набъбнат.

 


2

В купа се смесват останалите съставки за блата и се разбърква. Накрая се прибавят и овесените ядки.


3

Сместа се разпределя във форма за торта (26 см), покрита с хартия за печене и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.


4

Ябълките се обелват и настъргват. Към тях се добавят кафявата захар и канелата. Разбърква се, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилника.

 


5

Цеденото кисело мляко се смесва с меда.


6

Когато блата е готов, се оставя да се охлади и хартията се отстранява.

 


7

Отгоре се разпределят ябълките, заедно с отделения сок (той ще напои блата). Притиска се добре с лъжица. Залива се с млечният крем.


8

Оставя се за 2 часа в хладилник и после се поръсва с какао.


Подобни рецепти:

Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2015
Много вкусна торта и много бързо се приготвя. Синът ми на 2 години много я хареса!
14.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Ако обичате сиропирани десерти- това е за вас. Не очаквах да стане толкова сочен и сладък, може би трябва да се сложи по- малко мед.
13.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
Блата е много вкусен, но за съжаление бухна доста неравно и ми беше доста трудно да разпределя горните пластове равномерно. Предполагам, че стана така, защото не използвах хартия за печене, но все пак доста ми хареса и бих пробвала да я направя пак, но с някъкъв друг плод, защото ми беше трудно да разстеля рендосаните ябълки. Благодаря за рецептата!
12.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2013
Блата ми хареса, тъй като обичам овесените ядки и всичко приготвено с тях, но цеденото мляко се разтече и нищо не се получи като краен резултат.
11.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2013
И аз направих тортата но с един малък трик сложих желатин при цеденото мляко и стегна много добре стана страхотна торта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Вашите рецептиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точки