Агнешка чорба с кускус и грах

Дата: 15.04.2004
Източник: Бон Апети
Агнешка чорба с кускус и грах
 
Необходими продукти:
200–250 г агнешко месо от бута
3–4 стръка джоджен
3 зърна бахар
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
2 с. л. доматено пюре
2 стръка чесън
3–4 стръка лук
200–250 г замразен грах
150 г кускус
2 чушки
3–4 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с кускус и грахМесото се нарязва на много дребни късчета, които се запържват в тенджера на силен огън, докато се зачервят.
2
Агнешка чорба с кускус и грах 2Кориандърът, кимионът и бахарът се запичат и се стриват в гаванка.
3
Агнешка чорба с кускус и грах 3Чушките се нарязват на малки квадратчета, лукът и чесънът – на колелца, след което се изсипват в тенджерата заедно с подправките. Залива се с 1,8 л кипнала вода, посолява се и след като кипне, се вари 30 минути.
4
Агнешка чорба с кускус и грах 4Прибавят се доматеното пюре, грахът и кускусът и супата се оставя да къкри на тих огън около 15 минути. Накрая се поръсва с нарязаните наситно джоджен и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта