Агнешка чорба с кускус и грах

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2004
Агнешка чорба с кускус и грах
 
Необходими продукти:
200–250 г агнешко месо от бута
2 чушки
150 г кускус
200–250 г замразен грах
3–4 стръка лук
2 стръка чесън
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
3 зърна бахар
3–4 стръка джоджен
3–4 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Агнешка чорба с кускус и грах
Месото се нарязва на много дребни късчета, които се запържват в тенджера на силен огън, докато се зачервят.
2
Агнешка чорба с кускус и грах 2
Кориандърът, кимионът и бахарът се запичат и се стриват в гаванка.
3
Агнешка чорба с кускус и грах 3
Чушките се нарязват на малки квадратчета, лукът и чесънът – на колелца, след което се изсипват в тенджерата заедно с подправките. Залива се с 1,8 л кипнала вода, посолява се и след като кипне, се вари 30 минути.
4
Агнешка чорба с кускус и грах 4
Прибавят се доматеното пюре, грахът и кускусът и супата се оставя да къкри на тих огън около 15 минути. Накрая се поръсва с нарязаните наситно джоджен и магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: