Агнешка курбан чорба

Дата: 20.05.2002
Източник: Бон Апети
Агнешка курбан чорба
 
Необходими продукти:
1 агнешки врат (около 700-800 г)
2 домата
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
1 яйце
1/2 ч. ч. ориз
5-6 зърна черен пипер
магданоз
джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка курбан чорбаВратът се вари в подсолена вода 30-40 минути. Образувалата се пяна се отстранява и се слагат зърната пипер.
2
Агнешка курбан чорба 2Лукът и чушката се нарязват на малки парчета, слагат се при омекналото месо и се варят 15-20 минути.
3
Агнешка курбан чорба 3След това се сипва оризът. Разбърква се непрекъснато, за да не залепне за дъното.
4
Агнешка курбан чорба 4Доматите се настъргват и се прибавят към чорбата. Когато стане готово, месото се изважда, нарязва се на по-едри парчета и се връща обратно в чорбата. Подправя се с накъсан джоджен (или 1 с. л. сух).
5
Агнешка курбан чорба 5Супата се застройва, като през цедка се изсипва разбитото яйце и се разбърква непрекъснато. Сервира се в купичка и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
здр лора и стоян,страхотни сте,и рецептите са ви супер но неможах да разбера как точно да направя застройката,само със яйце така ли,благодаря ви предварително
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта