Агнешка плешка със зелена плънка

Дата: 21.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешказа плънката:
400 г замразен грах
4 стръка джоджен
3 сварени яйца
1 връзка пресен лук
3 стръка пресен чесън
150 г бекон
80 г галета
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за намазване:
80 г краве масло
1 ч. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
1 кг картофи
1 голяма тиквичка
100 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
4 стръка джоджен
50 г краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешка плешка със зелена плънкаПо ребрата на плешката с нож се прави прорез и отворът леко се разширява с ръце.
2
Агнешка плешка със зелена плънка 2Беконът се реже на кубчета и се запича на сух тиган до златисто. Добавят се наситнените пресен лук и чесън и се запържват закратко.
3
Агнешка плешка със зелена плънка 3Сварените яйца се обелват и се режат наситно.
4
Агнешка плешка със зелена плънка 4Галетата се запържва в маслото, докато стане златиста.
5
Агнешка плешка със зелена плънка 5Смесват се галетата, беконът с лука и чесъна, грахът, сварените яйца, сол, черен пипер и наситненият джоджен и се разбърква.
6
Агнешка плешка със зелена плънка 6Маслото за намазване се смесва със счукания кориандър, сол и черен пипер и с него се маже месото отвътре и отвън.
7
Агнешка плешка със зелена плънка 7Плънката се слага в отвора на плешката, като се притиска
8
Агнешка плешка със зелена плънка 8Месото се затваря с дървени шишове, поставя се в тава и се наливат около 300 мл вода.
9
Агнешка плешка със зелена плънка 9Покрива се с намокрена пергаментова хартия и алуминиево фолио и се пече 3 часа в загрята на 180 градуса фурна.
10
Агнешка плешка със зелена плънка 10Хартията и фолиото се отстраняват, ако има нужда се налива още вода, и месото се пече на 240 градуса около 15 минути, докато получи приятна златиста коричка.
11
Агнешка плешка със зелена плънка 11Гарнитурата се приготвя като тиквичката се измива, почиства се и, без да се бели, се реже на малки кубчета. Запържва се до златисто в половината от маслото и се овкусява със сол.
12
Агнешка плешка със зелена плънка 12Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, сваряват се в подсолена вода и след това се пюрират.
13
Агнешка плешка със зелена плънка 13Прясното мляко се загрява с останалото масло и сол на вкус.
14
Агнешка плешка със зелена плънка 14Към пюрираните картофи се прибавят смачканият чесън, млякото с маслото, тиквичката, наситненият джоджен и се разбъркват добре.
Месото се нарязва и се поднася с плънката и гарнитурата.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Плънката може да се направи по желание с каквото искате! Аз сложих и малко царевица ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Христос Воскресе! Пак улучихте в десятката! Става и за Великден, става и за Гергьовден. Въпреки, че не ми е по вкуса пълнеж с грах, рецептата е добра. Особено ми беше полезно показването на двойната опаковка при печенето! Благодаря за това!:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


423 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта