Агнешка яхния със спанак

Класическа пролетна нашенска рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
4 моркова
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка пресен джоджен
1 връзка пресен чесън
1 кг спанак
2 с. л. червен пипер
60 г краве масло
2 с. л. олио
1 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешка яхния със спанак
Месото се обезкостява и се реже на кубчета.
2
Агнешка яхния със спанак 2
Морковите, лукът, джодженът, магданозът, чесънът и спанакът се наситняват.
3
Агнешка яхния със спанак 3
Месото се запържва в олиото и маслото и се изважда.
4
Агнешка яхния със спанак 4
В същия съд се запържват морковите и лукът.
5
Агнешка яхния със спанак 5
Добавят се червеният пипер, чесънът, джодженът и магданозът. Връща се месото, налива се вода, да го покрие и се готви на тих огън под капак до готовност.
6
Агнешка яхния със спанак 6
Добавя се спанакът и се готви още 10–15 минути.
7
Агнешка яхния със спанак 7
Сипва се предварително разтвореното в малко студена вода нишесте и се овкусява със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2016
Много се хареса вкъщи - типично домашно ястие, на което ходи повечко хлебец
4.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2016
Хареса ми яхнията. В тенджера под налягане ще се спести много от времето за готвене. ще пробвам.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
Много вкусна яхния
2.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2015
Много вкусна ясния. Аз я приготвих за двама и ми отне около час. Предполагам защото я сготвих в малко количество.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Много приятна яхния,но след като се сложи спанака се вари около 50 мин,не 10-15.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: