Агнешки бургер "Сахара"

Арабска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2008
Агнешки бургер
 
Необходими продукти:
1 агнешки бут (1 кг)
2 скилидки чесън
10 листа пресен джоджен
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. смлян бахар
2-3 щипки канела
чили сос и бял пипер на вкус
зехтин за пържене
1 ч. ч. марокански кускус
1 чушка
1 стрък лук
30 г краве масло
1 кубче пилешки бульон
2-3 с. л. зехтин
стафиди и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Агнешки бургер
Месото се обезкостява и се нарязва на кубчета.
2
Агнешки бургер
Прехвърля се в купа и се овкусява със сол, бял пипер, зехтин, канела, кориандър, кимион, бахар, наситнени скилидки чесън и листа джоджен.
3
Агнешки бургер
Месото престоява поне 1 час, след което се смила на кайма и се доомесва на ръка.
4
Агнешки бургер
Оформят се дискове, които се изпържват от двете страни.
5
Агнешки бургер
Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват в нагрята мазнина (масло и зехтин).
6
Агнешки бургер
Заливат се с гореща вода и се прибавят солта, стритият бульон и кускусът. Вари се на бавен огън, докато кускусът уври.
7
Агнешки бургер
Готовите бургери се поднасят с гарнитурата от кускус, като се поръсват с малко стафиди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: