Агнешки бургер "Сахара"

Дата: 20.05.2008
Източник: Бон Апети
Агнешки бургер
 
Необходими продукти:
1 агнешки бут (1 кг)
2-3 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
30 г краве масло
1 стрък лук
1 чушка
1 ч. ч. марокански кускус
зехтин за пържене
чили сос и бял пипер на вкус
2-3 щипки канела
1/4 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
10 листа пресен джоджен
2 скилидки чесън
стафиди и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки бургер Месото се обезкостява и се нарязва на кубчета.
2
Агнешки бургер Прехвърля се в купа и се овкусява със сол, бял пипер, зехтин, канела, кориандър, кимион, бахар, наситнени скилидки чесън и листа джоджен.
3
Агнешки бургер Месото престоява поне 1 час, след което се смила на кайма и се доомесва на ръка.
4
Агнешки бургер Оформят се дискове, които се изпържват от двете страни.
5
Агнешки бургер Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват в нагрята мазнина (масло и зехтин).
6
Агнешки бургер Заливат се с гореща вода и се прибавят солта, стритият бульон и кускусът. Вари се на бавен огън, докато кускусът уври.
7
Агнешки бургер Готовите бургери се поднасят с гарнитурата от кускус, като се поръсват с малко стафиди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


432 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта