Агнешки котлети с ментов сос в кошничка

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Агнешки котлети с ментов сос в кошничка
 
Необходими продукти:
800 г агнешки котлети
3 с. л. зехтин
100 г галета
3 скилидки чесън
сол на вкус
зехтин за намазняване
100 г лук шалот
1 с. л. зехтин
100 мл бяло вино
30 мл ментов ликьор
1 с. л. краве масло
1/4 пакет точени кори
олио за намазняване
600 г чери доматчета
олио за запичането
листа мента за украса



Начин на приготвяне:
1
Котлетите, почистени и разделени на порции, се осоляват и се запечатват в намазнен тиган или на плоча.
2
Зехтинът, галетата и счуканият чесън се смесват и с получената паста се покрива месото. Пекат се в предварително сгорещена до 200 градуса фурна около 12 минути, за да останат сочни отвътре.
3
Нарязаният наситно лук за соса се запържва в сгорещения зехтин, сипва се виното и се добавя ликьорът. Всичко ври 4 минути, прецежда се и сосът се оставя на слаб огън за около 15 минути. След като се сгъсти, се добавя маслото, разбърква се и съдът се дръпва от огъня.
4
Корите за кошничките се режат на квадрати така, че да покриват малки шолички или керамични тимбалчета за печене. Купичките се обръщат, намазняват се с олио, покриват се с квадратите и се пекат до златисто.
5
След като изстинат, кошничките внимателно се отделят от купичките и в тях се поставят нарязаните сочни котлети. Отстрани на кошничките или върху котлетите се покапва от соса. Порциите се гарнират със запечените в намазнен съд за 5 минути на 200 градуса чери доматчета и се украсяват с листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: