Агнешки котлети с печени моркови

Апетитно основно, с ориенталски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 06.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг агнешки котлети
5 шушулки кардамон
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. индийско орехче
50 г пресен джинджифил
2 глави лук
2 скилидки чесън
6 моркова
300 мл зеленчуков бульон
2 с. л. сироп от нар
2 с. л. олио
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети с печени моркови
Кардамонът се счуква леко в хаванче, люспите се отделят, а семената се стриват.
2
Агнешки котлети с печени моркови 2
Прибавят се настърганото индийско орехче, кимионът, сол и черен пипер на вкус, и всичко се стрива добре.
3
Агнешки котлети с печени моркови 3
Котлетите се намазват с половината олио и се запичат на висока температура в сух съд с незалепващо покритие, от всички страни – до златисто.
4
Агнешки котлети с печени моркови 4
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се запържва в половината от маслото и останалото олио, заедно с наситнените чесън и джинджифил.
5
Агнешки котлети с печени моркови 5
След това се изваждат и в същия съд на два пъти за кратко се запържват обелените и нарязани на пръчици моркови.
6
Агнешки котлети с печени моркови 6
Зеленчуците се слагат в тава, налива се зеленчуковият бульон, слага се останалото нарязано масло и се запичат за около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
7
Агнешки котлети с печени моркови 7
Агнешките котлетчета се добавят в тавата и се поръсват се със сместа от подправки и със сиропа от нар. Ястието се пече още 10 минути – до готовност.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: