Агнешки котлети с розмарин

Крехко и сочно агнешко с аромат на чесън и розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2012
Агнешки котлети с розмарин
 
Необходими продукти:
1 агнешки гръб (или 10 агнешки котлета)
2–3 скилидки чесън
1–2 стръка розмарин
5 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
200 мл джинджифилова бира
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети с розмарин

От агнешкия гръб се отделя частта без ребра за друго ястие (печено).

 


2
Агнешки котлети с розмарин 2

От частта с ребра се оформят котлети, като нож се прекарва между ребрата и месото от краищата на ребрата се отделя, за да може после да се хваща с пръсти.

 


3
Агнешки котлети с розмарин 3

Ножът се прокарва по гръбначния стълб от двете му страни и така се отделят двете четворки котлетчета.

 


4
Агнешки котлети с розмарин 4

Разделят се надве, така че да се получат четири броя – две с по две ребра и две с по три ребра. Овкусяват със сол и черен пипер. (Гръбначният стълб заедно с отделеното месо от краищата на ребрата се заделя за супа).

 


5
Агнешки котлети с розмарин 5

В тиган се загряват зехтина и 3 с. л. от маслото, слагат се намачканите скилидки чесън и розмаринът, колкото да овкусят мазнината и се изваждат.

 


6
Агнешки котлети с розмарин 6

Месото се запържва първо от страната с кожата после и от другата страна, до кафява коричка.

 


7
Агнешки котлети с розмарин 7

След това се допича във фурната за кратко, в загрята на 180 градуса фурна, за 4–5 минути. Оставя се да почине.

 


8
Агнешки котлети с розмарин 8

Тигана, в който се е пържило месото, се деглазира с бирата. Редуцира се и се слага останалото масло.

 


9
Агнешки котлети с розмарин 9

Котлетите се сервират като се подпират един в друг – един с три ребра и един с два ребра. Заливат се със соса.


Съвет: Ако нямате джинджифилова бира може да използвате друга сладка и ароматна бира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: