Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос
 
Необходими продукти:
600-700 г смляно агнешко месо
1/2 ч. л. куркума
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 жълтък
1/2 зелена чушка
1 стрък лук
1 стрък чесън
1 връзка магданоз
30 г краве масло
брашно за овалване
1 с. л. джоджен
1 яйце
1/2 зелена чушка
3-4 стръка лук
50 г ориз
лимонов сок, черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сосОризът се сварява в 100 мл подсолена вода. Оставя се да се охлади.
2
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 2Смляното агнешко месо се посолява и се омесва с нарязаните наситно лук и зелена чушка, яйцето, джоджена и охладения ориз.
3
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 3Оформят се кюфтета и се овалват в брашно.
4
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 4Олиото и маслото се загряват в тенджера. Нарязаните наситно чесън, лук и чушка за соса се запържват за 30 секунди. Поръсва се с 1 с. л. брашно, залива се с 1 л вряла вода, посолява се и се кипва.
5
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 5Слагат се кюфтетата, подправят се с черен пипер и се варят на тих огън около 20 минути.
6
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 6Киселото мляко се смесва с жълтъка и се добавя лимонов сок на вкус. На тънка струя и при непрекъснато разбъркване се налива част от горещия бульон на ястието.
7
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 7Застройката се подправя с куркумата, долива се от бульона и сместа се връща в тенджерата. Ястието се разбърква, поръсва се с нарязания наситно магданоз и се сваля от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта