Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос

Турска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос
 
Необходими продукти:
600-700 г смляно агнешко месо
50 г ориз
3-4 стръка лук
1/2 зелена чушка
1 яйце
1 с. л. джоджен
брашно за овалване
30 г краве масло
1 връзка магданоз
1 стрък чесън
1 стрък лук
1/2 зелена чушка
1 жълтък
1 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1/2 ч. л. куркума
лимонов сок, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос
Оризът се сварява в 100 мл подсолена вода. Оставя се да се охлади.
2
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 2
Смляното агнешко месо се посолява и се омесва с нарязаните наситно лук и зелена чушка, яйцето, джоджена и охладения ориз.
3
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 3
Оформят се кюфтета и се овалват в брашно.
4
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 4
Олиото и маслото се загряват в тенджера. Нарязаните наситно чесън, лук и чушка за соса се запържват за 30 секунди. Поръсва се с 1 с. л. брашно, залива се с 1 л вряла вода, посолява се и се кипва.
5
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 5
Слагат се кюфтетата, подправят се с черен пипер и се варят на тих огън около 20 минути.
6
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 6
Киселото мляко се смесва с жълтъка и се добавя лимонов сок на вкус. На тънка струя и при непрекъснато разбъркване се налива част от горещия бульон на ястието.
7
Агнешки кюфтета магданозлия с млечен сос 7
Застройката се подправя с куркумата, долива се от бульона и сместа се връща в тенджерата. Ястието се разбърква, поръсва се с нарязания наситно магданоз и се сваля от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: