Агнешки кюфтета с таханов сос

Дата: 06.05.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г агнешка кайма
1/3 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
4 шушулки кардамон
2 филии бял хляб
1 яйце
кората от 1 лимон
30 г орехи
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване
за соса:
4 с. л. сусамов тахан
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки кюфтета с таханов сосАгнешката кайма се смесва с наситнените джоджен, магданоз, лук и чесън.

2
Агнешки кюфтета с таханов сос 2Прибавят се счуканият кардамон, смленият хляб, яйцето, настърганата лимонова кора, накълцаните орехи, канелата, сол и черен пипер на вкус.
3
Агнешки кюфтета с таханов сос 3Замесва се кайма и се оставя в хладилник за 1 час.
4
Агнешки кюфтета с таханов сос 4От каймата се оформят малки кюфтета.
5
Агнешки кюфтета с таханов сос 5Тава с дебело дъно се слага в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, за да се сгорещи. Изважда се, намазва се с олио и в нея се подреждат кюфтетата, поливат се с малко олио и се пекат 10 минути.
6
Агнешки кюфтета с таханов сос 6Сосът се приготвя като кората на лимона се настъргва, а плодът се изцежда.
7
Агнешки кюфтета с таханов сос 7Лимоновият сок и настърганата лимонова кора се смесват с тахана и студена вода, така че да се получи гъст сос, който се овкусява със сол и черен пипер.
8
Агнешки кюфтета с таханов сос 8Готовите кюфтета се поднасят със соса и по желание се поръсват с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Доста добре се получиха , а от толкова аромати и подправки никой неразбра че са агнешки . Хи хи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта