Агнешки пилаф

Дата: 10.03.2009
Източник: Бон Апети
Агнешки пилаф
 
Необходими продукти:
700 г агнешко месо
1 ч. л. девесил
2 с. л. зехтин
1 морков
1 глава кромид лук
30 г краве масло
50 г бадеми
200 г пресен спанак
250 г бланширан ориз
1 ч. л. джоджен
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки пилафОризът се слага в купа, посолява се и се залива с вряла вода.
2
Агнешки пилаф 2Агнешкото месо се потапя в касерола със загрята вода и се захлупва с капак.
3
Агнешки пилаф 3Бадемите се бланшират във вряла вода, след което се отцеждат и се обелват.
4
Агнешки пилаф 4Лукът и морковът се нарязват наситно.
5
Агнешки пилаф 5Зехтинът се загрява заедно с маслото в тиган.
6
Агнешки пилаф 6Добавят се морковът, лукът и оризът и се пържат 1-2 минути.
7
Агнешки пилаф 7Слагат се и нарязаните обелени бадеми.
8
Агнешки пилаф 8Спанакът се нарязва наедро, а месото се обезкостява.
9
Агнешки пилаф 9Оризът се смесва с месото и спанака.
10
Агнешки пилаф 10Ястието се поръсва с девесил и джоджен. Наливат се 500 мл от бульона от варенето на месото и се оставя оризът да поеме течността.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Росица коментира рецептата Постни мекици
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта