Агнешки ребърца с картофи и маслини

Дата: 29.06.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг дребни пресни картофи
2 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
7-8 листа джоджен
1 зелена чушка
1 връзка пресен лук
2 домата (300-400 г)
30 г масло
50-60 г обезкостени маслини
750 г агнешки ребра
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки ребърца с картофи и маслиниРебрата се насичат на половини, а след това - на порционни парчета от по 3-4 ребра. Поставят се в тенджера с предварително загретите олио и масло, пържат се 3-4 минути, след което се обръщат.
2
Агнешки ребърца с картофи и маслини 2Добавя се нарязаният на кръгчета лук, съдът се похлупва и месото се задушава на слаб огън в собствен сос 20-25 минути. (Ако течността се изпари, се долива малко вода.)
3
Агнешки ребърца с картофи и маслини 3След това в в тенджерата се слагат и картофите, налива се гореща вода (трябва да е на нивото на продуктите), посолява се и къкри 10 минути.
4
Агнешки ребърца с картофи и маслини 4Чушката и доматите се пюрират и се наливат в тенджерата. Изсипват се и маслините и ястието къкри още 20 минути.
5
Агнешки ребърца с картофи и маслини 5Готовото ястие се поръсва с наситнен магданоз и джоджен, овкусява се с черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта