Агнешко къри със спагети

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2004
Агнешко къри със спагети
 
Необходими продукти:
300–350 г агнешко месо от бут
2–3 ч. л. нишесте
1 с. л. бяло вино
4–5 с. л. кокосови стърготини
4 китайски спагети (200 г)
7–8 с. л. олио
3–4 стръка пресен лук
2 резена джинджифил (1/2 ч. л. сух)
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 люта чушка
3 листа китайско зеле
1 ч. л. къри
2–3 ч. л. соев сос
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Агнешко къри със спагети
Месото се почиства от жилите, нарязва се на ивици и се прехвърля в купа. Поръсва се с нишестето, полива се с бялото вино, разбърква се и се оставя да отлежи 10–15 минути в маринатата.
2
Агнешко къри със спагети 2
В дълбока тенджера се кипва около 1 1/2 л вода. С черпак се отлива малко от нея и се заливат кокосовите стърготини. След 5–6 минути се отцеждат и водата им се запазва. Водата в тенджерата се посолява и вътре се поставят китайските спагети. Оставят се да врат 3–4 минути до готовност, изцеждат се и се заливат с 2 с. л. олио.
3
Агнешко къри със спагети 3
Лукът се нарязва на едри парчета, като една част от перата се запазват. Джинджифилът се нарязва наситно, зелената чушка – на кубчета, лютата – на кръгчета, а червената чушка и китайското зеле – на тънки ивици.
4
Агнешко къри със спагети 4
В предварително загрято олио (5–6 с. л.) се изсипват лукът и джинджифилът, след 30 секунди се добавя агнешкото месо и се пържат на силен огън, като се бъркат, за да може късчетата месо да се отделят едно от друго. След 5–6 минути се поръсват с кърито, соевия сос, захарта и солта, слагат се трите вида чушки, налива се кокосовата вода и се разбърква.
5
Агнешко къри със спагети 5
Щом започне да се сгъстява, се сипва китайското зеле, котлонът се намалява и се прибавят спагетите. След като се загреят, се добавят накълцани отделените пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: