Агнешко къри

Дата: 24.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг месо от агнешка плешка
2 глави лук
8 скилидки чесън
400 г доматено пюре
400 г домати от консерва на кубчета
2 с. л. вода
2 с. л. олио
2 дафинови листа
10 шушулки кардамон
1 пръчка канела
1/2 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. кориандър
2 ч. л. кимион
2 ч. л. сух джинджифил
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус
за ориза:
300 г ориз „Басмати”
600 мл пилешки бульон
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Агнешко къри
Месото се нарязва на големи кубчета. В купа се смесват карамфилът, кимионът, кориандърът, червеният пипер, черният и лютият пипер, джинджифилът и кардамонът, счукан в хаванче.

 


2
Агнешко къри 2
В блендер се сипват лукът, чесънът, и водата. Смила се до получаването на паста.

 


3
Агнешко къри 3
В дълбок съд се загрява олиото и в него се запържва до златисто месото, най-добре на два пъти, защото иначе температурата ще падне, месото ще пусне вода, и няма да се пържи, а ще се вари.

 


4
Агнешко къри 4
Добавят се сухите съставки, дафиновите листа и пръчката канела, след това пастата от лук. Пържи се още малко и се добавят двата вида домати. Похлупва се и се оставя да къкри на слаб огън 1 час и 45 минути или докато омекне месото. Посолява се.

 

 


5
Агнешко къри 5
Оризът се сварява в пилешкия бульон, като след като поеме течността, котлонът се изключва и се оставя под капак за 15 минути.

 


6
Агнешко къри 6
Агнешкото къри се поднася с готовия ориз, още докато е топло.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта