Агнешко "Книжен кебап"

Дата: 22.06.2001
Източник: Бон Апети
Агнешко
 
Необходими продукти:
1 кг обезкостено агнешко месо
1 с. л. лимонов сок
няколко стръка калофер
2 стръка джоджен
2 домата
2 лютиви чушки
4 връзки зелен лук
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко Месото се нарязва на кубчета и се поставя в тава. Върху него се налива млякото, посолява се и се оставя да се маринова за около 2 часа. След това се отцежда и се пържи в сгорещено в тенджера масло, докато промени цвета си.
2
Агнешко Добавят се нарязан наедро лук, нарязани надребно домати и чушки. Овкусява се с подправките. Лист пергаментова хартия се нарязва на правоъгълни парчета. Намазва се с масло, поставя се от кебапа. Парчетата се затварят, поставят се в тава с малко вода и олио.
3
Агнешко Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 1 1/2 часа. Ако е необходимо, по време на печенето се добавя по малко вода. Подходяща гарнитура е зелена салата с краставици и репички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


307 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта