Агнешко печено с бира

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Агнешко печено с бира
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
2 с. л. нарязан лук
2 стръка чесън
2 зърна карамфил
5-6 зърна розов пипер
10-15 листа джоджен
1 бутилка бира
морска сол на вкус
3-4 с. л. зехтин
1 глава фенел (резене)
2 моркова
2 стръка лук
2 с. л. мед
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко печено с бираЗърната розов пипер и карамфил, листата джоджен и нарязаните лук и чесън за маринатата се стриват в хаванче.
2
Агнешко печено с бира 2Пресипват се в подходяща купа, прибавят се бирата и медът и се разбърква.
3
Агнешко печено с бира 3Агнешката плешка се поставя в тава за печене и се залива с маринатата. Тавата се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник.
4
Агнешко печено с бира 4Морковите и фенелът се нарязват наедро и заедно със стръковете лук се подреждат в тавата като канапе на агнешката плешка.
5
Агнешко печено с бира 5Плешката се поръсва с едра морска сол, поставя се върху зеленчуците и се полива със зехтина.
6
Агнешко печено с бира 6Завива се с фолио, поставя се в загрята на 220 градуса фурна и се пече около 20 минути. След това температурата се намалява на 160 градуса и ястието се пече до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


327 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта