Агнешко по френски

Гост: Мариана Аршева
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2008
Агнешко по френски
 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
2 връзки магданоз
1 кг спанак
1 глава чесън
1 в. ч. бяло вино
1 1/2 глава лук
1 морков
сол, черен пипер и джоджен на вкус
1 ч. л. мед
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. дижонска горчица
2-3 стръка пресен джоджен
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко по френски
Бутът се обезкостява и се изрязва, така че да се получи една голяма пържола.
2
Агнешко по френски 2
Маринова се най-малко един час в мед, чесън, горчица, джоджен, сол, черен пипер и малко топла вода.
3
Агнешко по френски 3
Спанакът се почиства и се бланшира. Чесънът се изчиства и се слага във вряла вода, за да се притъпи миризмата.
4
Агнешко по френски 4
Маринованото месо се разстила в тава за печене и се покрива със спанак и листата на магданоза.
5
Агнешко по френски 5
Овкусява се с чесън, сол, черен пипер и джоджен.
6
Агнешко по френски 6
Завива се на руло и се задържа с помощта на канап или фолио, като предварително се намазва с масло и червен пипер.
7
Агнешко по френски 7
Добавят се стъблата на магданоза, бялото вино, вода и нарязаните надребно лук и морков. Пече се около час във фурна на 160-180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: