Агнешко с бакла

Една макар и не съвсем класическа, но изключително ароматна и много вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешки бут
300 г сушена бакла
1 дафинов лист
200 мл бяло вино
500 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
2 глави лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с бакла
Баклата се накисва във вода и се оставя да набъбне за 8 часа.
2
Агнешко с бакла 2
Агнешкият бут се обезкостява.
3
Агнешко с бакла 3
Кокалът се запазва за бульон или сос, а месото се нарязва на кубчета.
4
Агнешко с бакла 4
Подправя се със сол и черен пипер.
5
Агнешко с бакла 5
Полива се със зехтина и се пържи до златисто, на два пъти.
6
Агнешко с бакла 6
След това месото се изважда от съда.
7
Агнешко с бакла 7
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва.
8
Агнешко с бакла 8
Месото се връща в съда.
9
Агнешко с бакла 9
Налива се виното.
10
Агнешко с бакла 10
Добавя се зеленчуковият бульон.
11
Агнешко с бакла 11
Слагат се отцедената бакла и дафиновият лист.
12
Агнешко с бакла 12
Ястието се готви, под капак, докато продуктите омекнат – около 2 часа и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: