Агнешко с леща

Дата: 26.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кафява леща
400 г месо от агнешка плешка
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1,5 л пилешки бульон
1 с. л. тъмен балсамов оцет
2 стръка стеблена целина
300 г моркови
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. риган
150 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
400 г кускус без варене
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с лещаМесото се реже на кубчета и се слага в съд за печене.
2
Агнешко с леща 2Прибавят се морковите, целината, лукът и чесънът, обелени и нарязани наситно. Овкусява се с мащерката, ригана и сол.
3
Агнешко с леща 3Наливат се доматите, бульонът и оцетът.
4
Агнешко с леща 4Похлупва се и се готви 4 часа в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор, като на втория час се сипва и лещата.
5
Агнешко с леща 5Кускусът се залива с гореща вода. Добавят се зехтинът и сол на вкус, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да набъбне.
6
Агнешко с леща 6След това се разбърква, за да стане пръхкав.
7
Агнешко с леща 7Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се върху сварения кускус и се поръсва с натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта