Агнешко с ориз и джоджен

Дата: 11.06.2010
Източник: Бон Апети
Агнешко с ориз и джоджен
 
Необходими продукти:
500 г агнешки котлети
сол и черен пипер на вкус
50 мл олио
1 ч. л. джоджен
250 мл бяло вино
2 връзки пресен лук
100 г гъби
100 г маслини без костилки
250 г ориз
олио за намазняване
 

Начин на приготвяне:
1
Котлетите се накисват във виното за 2–3 часа. Лукът се нарязва наситно и се задушава в сгорещеното олио заедно с гъбите и маслините.
2
Прибавя се оризът и се наливат 500 мл вода. Овкусява се със сол и пипер, поръсва се с джоджена и се прехвърля в намазана с олио дълбока тава.
3

Сипват се оризът и отцедените от виното котлети. Ястието се пече на 200 градуса 35–40 минути до готовност.


 


 


Съвет: Съотношението ориз:вода трябва да бъде 1:2 или 1:3 в зависимост от вида ориз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта