Агнешко с ориз и джоджен

Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2010
Агнешко с ориз и джоджен
 
Необходими продукти:
500 г агнешки котлети
250 г ориз
100 г маслини без костилки
100 г гъби
2 връзки пресен лук
250 мл бяло вино
1 ч. л. джоджен
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
олио за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Котлетите се накисват във виното за 2–3 часа. Лукът се нарязва наситно и се задушава в сгорещеното олио заедно с гъбите и маслините.
2
Прибавя се оризът и се наливат 500 мл вода. Овкусява се със сол и пипер, поръсва се с джоджена и се прехвърля в намазана с олио дълбока тава.
3

Сипват се оризът и отцедените от виното котлети. Ястието се пече на 200 градуса 35–40 минути до готовност.


 


 


Съвет: Съотношението ориз:вода трябва да бъде 1:2 или 1:3 в зависимост от вида ориз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: