Агнешко с ориз на фурна

Дата: 01.03.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Агнешко с ориз на фурна
 
Необходими продукти:
600 г агнешко месо
300 г ориз
1 глава кромид лук
750 мл пилешки бульон
90 г моркови
4 с. л. олио
10 зърна черен пипер
магданоз за поръсване
сол, кимион и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с ориз на фурнаИзмийте ориза под течаща вода. После го оставете за 15-20 минути да се накисне в студена вода. Нарежете месо на парчета и го подправете със сол, счукан кимион и черен пипер. Направете пилешкия бульон, като в 750 мл топла вода разтворите 2 кубчета пилешки бульон. Нарежете надребно главата кромид лук и я задушете в тигана. Добавете настъргания морков. Добавете и парчетата месо и ги запечатайте в мазнината за около по 2 минути от всяка страна. Сложете капака и задушете за 40 минути на бавен огън, като разбърквате. Ако ви се стори, че е необходимо, добавете малко от пилешкия бульон, за да не загори ястието. Целта е, месото почти да е сготвено, защото, когато добавим ориза, той много бързо ще стане готов. Проверете задушеното месо с вилица – ако тя пробожда с лекота месото, значи то вече е готово. Подредете месото от тигана и задушеното в глинен съд. Отцедете набъбналия ориз и го добавете към месото. Добавете десетина зърна черен пипер и останалия бульон. Запечете във фурната до готовност. Сервирайте топло и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2016
Получи се страхотно ястие.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Много вкусно се получава. Вече няколко пъти го готвя и винаги е сполучливо. Накрая само добавям и малко подправка за агнешко, че обичам леко да ми намирисва и на мента и джоджен. Благодаря за хубавите рецепти. Всеки ден ви гледам с голямо удоволствие и правя много от вашите вкусотии.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Чудесен резултат, особено сме впечатлени колко вкусен се получи ориза.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Вкусна рецепта, би могла да се приготви и с булгур, което е гарантиран успех. Розмарина също ви могъл да всърши добра работа с присъствието си в рецептата! Добър апетит!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта