Агнешко с праз

Дата: 10.03.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г обезкостено агнешко месо
2 жълтъка
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. сух джоджен
2-3 с. л. брашно
3-4 стръка пресен копър
2 моркова
5-6 стръка праз лук
1 к. ч. доматен сос
30 г краве масло
2-3 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко с празМесото се нарязва на кубчета, сипва се в тенджера със загрятото масло и се запържва няколко минути, без да се разбърква.
2
Агнешко с праз 2Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да къкри под капак около 30 минути.
3
Агнешко с праз 3Празът и морковите се нарязват по диагонал на едри парчета.
4
Агнешко с праз 4Когато сокът се изпари и месото омекне, се поръсва брашното.
5
Агнешко с праз 5Прибавят се морковите, празът и 1 к. ч. доматен сос.
6
Агнешко с праз 6Налива се вода, която трябва да стигне до половината на месото, и се оставя да къкри.
7
Агнешко с праз 7Към края се подправя със сух джоджен и наситнен пресен копър.
8
Агнешко с праз 8Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок.
9
Агнешко с праз 9В застройката се налива малко от бульона на агнешкото, за да се изравни температурата, след което се прибавя към гозбата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта