Агнешко с праз

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г обезкостено агнешко месо
30 г краве масло
1 к. ч. доматен сос
5-6 стръка праз лук
2 моркова
3-4 стръка пресен копър
2-3 с. л. брашно
1 ч. л. сух джоджен
черен пипер и сол на вкус
2 жълтъка
2-3 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с праз
Месото се нарязва на кубчета, сипва се в тенджера със загрятото масло и се запържва няколко минути, без да се разбърква.
2
Агнешко с праз 2
Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя да къкри под капак около 30 минути.
3
Агнешко с праз 3
Празът и морковите се нарязват по диагонал на едри парчета.
4
Агнешко с праз 4
Когато сокът се изпари и месото омекне, се поръсва брашното.
5
Агнешко с праз 5
Прибавят се морковите, празът и 1 к. ч. доматен сос.
6
Агнешко с праз 6
Налива се вода, която трябва да стигне до половината на месото, и се оставя да къкри.
7
Агнешко с праз 7
Към края се подправя със сух джоджен и наситнен пресен копър.
8
Агнешко с праз 8
Жълтъците се разбъркват с лимоновия сок.
9
Агнешко с праз 9
В застройката се налива малко от бульона на агнешкото, за да се изравни температурата, след което се прибавя към гозбата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: