Агнешко със спанак

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Агнешко със спанак
 
Необходими продукти:
300 г агнешко без кости
1 глава лук
2 с. л. олио
2 домата
300–400 г спанак
1 ч. л. брашно
20 г краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на малки кубчета и заедно с наситнения лук и олиото се слага на огъня за няколко минути. Наливат се 100 мл вода, посолява се и се вари до омекване. Ако е нужно, се долива още вода.
2
Ястието ври на тих огън. Когато месото омекне, се прибавят настърганите домати и на- рязаният на ивици спанак. След 15–20 минути се добавят размитото в студена вода брашно и маслото, разбърква се добре, оставя се да поври още 2–3 минути и се сервира.


Съвет: Ястието се поднася с кисело мляко. Може да се украси и с розичка от домат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта