Агнешко в червено вино

Дата: 09.05.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут
2 дафинови листа
1 глава чесън
6 стръка мащерка
1 бутилка червено вино (750 мл)
сол и черен пипер на вкус
за гарнитурата:
800 г стари картофи
100 г почистен спанак
150 мл прясно мляко
50 г краве масло
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 с. л. брашно
2 с. л. вода
50 г краве масло

Начин на приготвяне:
1
Агнешко в червено виноАгнешкият бут се обезкостява и месото се нарязва на едри кубчета, които се слагат в керамичен съд, заедно с нарязаните надве скилидки чесън, мащерката и дафиновите листа.
2
Агнешко в червено вино 2Налива се виното.
3
Агнешко в червено вино 3Подправя се със сол и черен пипер.
4
Агнешко в червено вино 4Покрива се с намокрена пергаментова хартия и се похлупва.
5
Агнешко в червено вино 5Пече се около 8 часа в загрята на 110 градуса фурна.
6
Агнешко в червено вино 6Сосът се приготвя като около 500 мл сос от печенето се редуцира наполовина.
7
Агнешко в червено вино 7Прецежда се.
8
Агнешко в червено вино 8Сгъстява се с разтвореното във водата брашно.
9
Агнешко в червено вино 9Дърпа се от котлона и се добавя нарязаното на кубчета масло.
10
Агнешко в червено вино 10Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират, докато са още топли.
11
Агнешко в червено вино 11Спанакът се попарва с вряла вода, охлажда се в купа с вода и лед, отцежда се и се наситнява.
12
Агнешко в червено вино 12Прясното мляко се загрява с маслото и се налива към пюрираните картофи, добавя се спанакът и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
13
Агнешко в червено вино 13Месото се поднася с гарнитурата и соса.





Съвет:
По желание може да украсите ястието с мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Сготвих ястието като заместих агнешкото месо със свинско!! Стана много вкусно! Със сигурност ще го приготвя отново!
2.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2014
Аз лично не бих сложил индийско орехче не всеки харесва вкусът и миризмата му.Но въпрос на вкус БОН АПЕТИ..
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2014
Тежка рецепта за тежки гости- обедни. Много вино изпива.... :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта