Агнешко в сос с „Мартини” и розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Агнешко в сос с „Мартини” и розмарин
 
Необходими продукти:
1/2 агне (5 кг) (разрязано на половината по дължина)
100 мл бяло вино
1 морков
5 стръка розмарин
2 стръка целина
сол и черен пипер на вкус
100 мл олио
50 г масло
50 г брашно
2 стръка розмарин
80–100 мл „Мартини Росо”
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Морковът се нарязва на кръгчета, а розмаринът и целината – наедро.
2
Агнешкото месо се поставя в тава за печене. Наливат се около 1 л вода и виното и се прибавят нарязаните моркови, целина и розмарин. Тавата се завива с алуминиево фолио и се пече около 3 часа в предварително сгорещена до 200
градуса фурна.

3
Изпеченото агнешко се изважда от тавата и се обезкостява, след което се разстила върху пластик фолио. Завива се на руло (тип “бонбон”) и се поставя в хладилник да стегне. Сосът, получен при печенето, се прецежда и се
запазва.

4
Маслото за соса се сгорещява и в него за кратко се запържва брашното заедно с наситнения розмарин. Прибавя се отделеният сос от печеното, като се бърка енергично. Огънят се намалява и сместа се редуцира до готовност. Към края се прибавя мартинито и сосът се овкусява със сол и черен пипер.
5
Фолиото се отстранява от месото и рулото се нарязва на парчета, които се запичат в сгорещена до 200 градуса фурна за около 5 минути от всяка страна.
6

В подходяща чиния се аранжират шайбите агнешко, поливат се със соса и се сервират.


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: