Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)

Дата: 03.09.2005
Източник: Бон Апети
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)
 
Необходими продукти:
400 г телешка кайма
черен пипер на вкус
1 с. л. сол
2 с. л. олио
1 филия стар хляб
10 стръка магданоз
2 яйца
2 скилидки чесън
2 патладжана
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат)Каймата се поставя в купа заедно с нарязания наситно магданоз и яйцата. Хлябът се накисва във вода за кратко, след което се изстисква и се добавя в купата с каймата. Овкусява се с черен пипер и 1/2 с. л. сол и се омесва добре.
2
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат) 2От половината кайма се оформят кюфтета, овалват се в брашно и се поставят в чиния.
3
Албондигас кон меренженас (Кюфтенца в сос от син домат) 3Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват наситно. Слагат се в тенджера с вода, добавят се малко олио, сол и накълцаният наситно чесън и се оставя да къкри на тих огън. Когато водата се редуцира, в соса се слагат кюфтенцата и се варят на много тих огън до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта