Алпийска салата

Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2004
Алпийска салата
 
Необходими продукти:
1 салата "Айсберг"
250 г зелен фасул
100 г царевица от консерва
2 домата
1-2 червени чушки
100 г майонеза
100 г кисело мляко
1/2 ч. л. сушен копър
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух риган
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1-2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. кетчуп



Начин на приготвяне:
1
Алпийска салата
Фасулът се нарязва наедро. Сварява се в подсолена вода за около 15 минути, след което се отцежда и изплаква.
2
Алпийска салата 2
Листата на салатата се разделят, заливат се с вода и се оставят да престоят 5 минути. След това се отцеждат, нарязват се на тънки ивици и се поставят в салатиера.
3
Алпийска салата 3
Чушките и доматите се почистват от семето, нарязват се на ивици и се изсипват при салата "Айсберг". Прибавя се свареният фасул. Поръсва се с царевицата.
4
Алпийска салата 4
Майонезата, киселото мляко, копърът, босилекът, риганът, гранулираният чесън, сосът "Уорчестър", ябълковият оцет, солта и кетчупът се разбъркват, така че да се получи хомогенна смес. Салатата се залива с дресинга и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: