Алпийски мекици

Дата: 11.01.2012
Източник: Бон Апети
Алпийски мекици
 
Необходими продукти:
200 г брашно
250 мл прясно мляко
20 г краве масло
3 яйца
20 мл ракия (ароматна, плодова)
2 щипки сол
олио за пържене
пудра захар за поръсване
мармалад по избор за сервиране
 

Начин на приготвяне:
1
Алпийски мекици
От брашното и прясното мляко се прави гладко рядко тесто с помощта на бъркалка. Добавя се щипка сол,  разтопеното масло,  ракията и жълтъците.

 


2
Алпийски мекици 2
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се прибавят към тестото.


3
Алпийски мекици 3
Разбърква се внимателно, докато се получи гладка смес.


4
Алпийски мекици 4
С помощта на лъжица се сипва от тестото в горещата мазнината, като се правят кръгове или спирали, или други произволни форми. Те се слепват и се получава много красива мекица. Пържи се от двете страни докато стане златиста.


5
Алпийски мекици 5
Вадят се внимателно, слагат се върху кухненска хартия, за да се отцедят и се сервират поръсени с пудра захар и кисел мармалад  (лимонов, от касис и др.).


 


Съвет: Температурата на мазнината за пържене трябва да е 180 градуса. Може да използвате и фритюрник.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Интересни и вкусни. Комбинацията с киселичко сладко е много сполучлива. Аз правя сладко от лимонови корички и е добре.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Да, тук мазнината е в изобилие.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
много са вкусне но изхабих 1 бутилка олио
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
ще ги опитаме
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта