Алжирски кускус с агнешко

Национален алжирски специалитет
Източник: Бон Апети
Дата: 01.05.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г агнешки бут
200 г кускус без варене
1 с. л. червен пипер
1 глава лук
2 моркова
1 1/2 ч. л. подправка "Рас ел ханут"
1 с. л. доматен концентрат
400 г нахут от консерва
1 тиквичка
200 г замразен зелен боб
4 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Алжирски кускус с агнешко
Месото и морковите се нарязват на едри кубчета, а лукът се наситнява.
2
Алжирски кускус с агнешко 2
В съд (тажин) се загряват 2 с. л. зехтин, месото се запържва до златисто и се изважда.
3
Алжирски кускус с агнешко 3
В същия съд се запържват лукът и морковите.
4
Алжирски кускус с агнешко 4
Когато омекнат, се слагат доматеният концентрат и червеният пипер.
5
Алжирски кускус с агнешко 5
Връща се месото, овкусява се с лъжичка и половина от арабската подправка „Рас ел ханут” и сол.
6
Алжирски кускус с агнешко 6
Разбърква се и се наливат около 500 мл вода.
7
Алжирски кускус с агнешко 7
Ястието се оставя под капак за около 2 часа, докато месото омекне много добре.
8
Алжирски кускус с агнешко 8
Добавят се нахутът, необелената и нарязана на едри кубчета тиквичка и зеленият боб и се наливат около 100 мл вода. Оставя се на котлона за около 10–15 минути, докато омекнат зеленчуците.
9
Алжирски кускус с агнешко 9
Кускусът се подправя със сол и останалия зехтин, и се залива с 400 мл вряла вода.
10
Алжирски кускус с агнешко 10
Оставя се да набъбне около 3–5 минути, покрит с фолио за свежо съхранение.
11
Алжирски кускус с агнешко 11
Разпределя се в чинии и върху него се сипва агнешката яхния.




Съвет:
По желание може да се гарнира с пресен кориандър или пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
За незнаещите какво е \"Раз ел ханут\" 2 ч. л. джинджифил на прах 2 ч. л. кардамон на прах 1 ч. л. канела 1 ч. л. бахар на прах 1 ч. л. семена от кориандър 1 ч. л. смляно индийско орехче 1 ч. л. куркума 1/2 ч. л. смлян черен пипер 1/2 ч. л. смлян бял пипер 1/4 ч. л. карамфил на прах
3.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Редуцирах количествата....
2.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Отдавна търсех хубава рецепта за алжирски кускус! Със сигурност ще пробвам тази! Благодаря! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2014
Звучи страхотно ! Ще опитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: