Андреева чорба

Дата: 30.11.2004
Източник: Бон Апети
Андреева чорба
 
Необходими продукти:
250 г нахут
4 с. л. олио
4 скилидки чесън
50 г орехови ядки
1-2 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
6-7 с. л. олио
1 стрък праз
2 сушени червени чушки
3 консервирани домата
200 г консервирана царевица
4 с. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Андреева чорбаПразът се нарязва надребно. Нахутът се сварява в 1 1/2 л вода. Чесънът за ореховата заливка и червените чушки се запичат на сух тиган.
2
Андреева чорба 2Празът се добавя към леко набъбналия нахут. Вътре се натрошават и изпечените чушки. Ври още 20-30 минути под капак, като периодично се долива хладка вода. След това се изсипва царевицата.
3
Андреева чорба 3Доматите се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в предварително загрятото олио и се изливат в супата. Супата се посолява, къкри 15-20 минути, след което се подправя с чубрицата и се оставя да къкри още малко.
4
Андреева чорба 4Ореховата заливка се приготвя, като в гаванка се стриват ореховите ядки и обеленият чесън, постепенно се наливат олиото и оцетът, разбърква се.
Супата се подправя с ореховата заливка и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта