Андреева чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2004
Андреева чорба
 
Необходими продукти:
250 г нахут
200 г консервирана царевица
3 консервирани домата
2 сушени червени чушки
1 стрък праз
6-7 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
1-2 ч. л. сол
50 г орехови ядки
4 скилидки чесън
4 с. л. олио
4 с. л. оцет


Начин на приготвяне:
1
Андреева чорба
Празът се нарязва надребно. Нахутът се сварява в 1 1/2 л вода. Чесънът за ореховата заливка и червените чушки се запичат на сух тиган.
2
Андреева чорба 2
Празът се добавя към леко набъбналия нахут. Вътре се натрошават и изпечените чушки. Ври още 20-30 минути под капак, като периодично се долива хладка вода. След това се изсипва царевицата.
3
Андреева чорба 3
Доматите се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в предварително загрятото олио и се изливат в супата. Супата се посолява, къкри 15-20 минути, след което се подправя с чубрицата и се оставя да къкри още малко.
4
Андреева чорба 4
Ореховата заливка се приготвя, като в гаванка се стриват ореховите ядки и обеленият чесън, постепенно се наливат олиото и оцетът, разбърква се.
Супата се подправя с ореховата заливка и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
Елица сготви Брауни
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: