Апетитка от червено цвекло

Дата: 01.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг червено цвекло (7–8 малки глави)
1 корен хрян
1/2 ч. ч. червено вино
50 мл бял винен оцет
60 г кафява захар
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. пипер меланж
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Апетитка от червено цвекло
Червеното цвекло се измива. Всяка глава се слага върху лист алумуниево фолио и се залива с малко зехтин. 


2
Апетитка от червено цвекло 2
Завива се и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 15 минути. 


3
Апетитка от червено цвекло 3
След това се обелва и се настъргва на ситно ренде. 


4
Апетитка от червено цвекло 4
Хрянът се обелва и също се настъргва. 


5
Апетитка от червено цвекло 5
Настърганото цвекло се слага в касерола, прибавят се сол, счукания в хаванче пипер меланж, сушените лук и чесън, оцета, захарта и виното. 


6
Апетитка от червено цвекло 6
Прибавя се хрянът, леко се разбърква. Оставя се на котлона да къкри на слаб огън за около 30 минути, като периодично се разбърква. След това се затваря в буркан, издържа в хладилник до месец.


 


 


Съвет: От тези продукти ще напълните 1 буркан от 400 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Стахотна рецепта,препоръ4вам я ,правя я постоянно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта